PREMINULA 3 PACIJENTA IZ VALJEVA: Sve više zaraženih koronom, pozitivan i gradonačelnik Lazar Gojković
Foto: S.S.

56 NOVOOBOLELIH

PREMINULA 3 PACIJENTA IZ VALJEVA: Sve više zaraženih koronom, pozitivan i gradonačelnik Lazar Gojković

Srbija -

Još tri osobe iz Valjeva preminule su od posledica korona virusa, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. U Kolubarskom okrugu je registrovano 80 novoobolelih, od toga njih 56 je iz Valjeva. Na korona virus je pozitivan i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

foto: Grad Valjevo

Prema zvaničnim podacima od početka pandemije od posledica korona virusa preminule su 43 osobe iz Valjeva i još 69 osoba iz opština u Kolubarskog okruga. Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 80 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga je njih 58 iz Valjeva. Broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji je premašio 1.000, a najviše njih, 852, je iz Valjeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlja u školama i vrtićima je na korona virus pozitivno 66 zaposlenih, 57 učenika i dvoje mališana iz vrtića. U valjevskim firmama najviše obolelih ima Krušik, koji i zapošljava najviše radnika, gde je virus potvrđen kod 65 zaposlenih. Na drugom mestu sa 24 zaposlena koji su pozitivni na korona virus je Gradska uprava. Virus je potvrđen i kod prvog čoveka Valjeva Lazara Gojkovića i on se nalazi na kućnom lečenju.

Gradska vlast apeluje na građane da poštuju sve mere za suzbijanje virusa.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja