Najnovije vesti

DANONOĆNA BORBA SA KORONOM: U prethodna 24 časa preminula 4 pacijenta u Nišu, među njima i poznati profesor, a 11 se bori za život
Foto: Zoran Šaponjić

kovid presek

DANONOĆNA BORBA SA KORONOM: U prethodna 24 časa preminula 4 pacijenta u Nišu, među njima i poznati profesor, a 11 se bori za život

Srbija

Uprkos svim naporima lekara Kliničkog centra u Nišu tokom poslednja 24 sata preminula su četiri pacijenta sa potvrđenim korona virusom.

Među preminulima je profesor fizike u leskovačkim osnovnim školama "Josif Kostić" i "Svetozar Marković" Zoran Kostić (52).

- Primljen je pre šest dana u lošem stanju. Pre dva dana je bilo poboljšanja pa smo se ponadali da će prebroditi bolest. Međutim, noćas se stanje naglo pogoršalo, intubiran je i priključen na veštačku ventilaciju, no nismo mogli da mu spasimo život - kazao je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš trenutno je hospitalizovano 195 pacijenta. Kod 128 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima nema dece. Jedanaest pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod danonoćnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja.

(Kurir.rs/JugMedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...