PRIRODA IMA ODGOVOR: Džem od ljutih papričica iz Topole atrakcija u doba korone TRAŽI SE TEGLA VIŠE (FOTO)
Foto: RINA

tezga pokraj puta

PRIRODA IMA ODGOVOR: Džem od ljutih papričica iz Topole atrakcija u doba korone TRAŽI SE TEGLA VIŠE (FOTO)

Srbija -

Pored glavnog puta, između naseljenih mesta oko Topole, često se može videti tezga na kojoj se prodaju voće, povrće i zimnica.

Za ovdašnje poljoprivrednike ovo je još jedna prilika da prodaju svoje proizvode i da nešto zarade. Marko Gavrilović iz Topole odlučio se za ovakav vid prodaje, a kako kaže, zarada je solidna, a mušterija sve više.

- Prethodnih godina smo imali tezgu za Oplenačku berbu i tada bi prodavali naše proizvode. Međutim, kako je uvek bilo viška voća i povrća, morali smo se snaći da to i prodamo. Deo voća i povrća je od naših prijatelja kojima izlazimo u susret i pomažemo im da dođu do zarade. Najviše se u ovom periodu kupuje zimnica, ajvar uglavnom, ali i ostali proizvodi - rekao je vlasnik tezge Marko Gavrilović.

Ovaj domaćin ističe da se kod njega najviše kupuje kozji sir koji njegova majka priprema na poseban način.

foto: RINA

- Kupci su nam najviše iz Beograda, Kragujevca i okolnih gradova i sve češće dolaze kući kod nas. Kozji sir u maslinovom ulju polako postaje naš brend jer se dosta kupuje i već razmišljamo o proširenju kapaciteta. Takođe, džem od ljutih papričica je naš proizvod sa kojim smo postali prepoznatljivi - kaže Gavrilović.

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u državi smanjila je kupovnu moć, ali je probudila svest kod ljudi o prirodnim i zdravim domaćim proizvodima.

- Kozje mleko i sir su izuzetno zdravi, ajvar pripremljen na "smederevcu", voće i povrće koje nije prepuno hemije možda su spas za sve naše bolesti. Zbog brzog tempa života i posla zaboravili smo da nas je priroda othranila i da samo priroda može da nas izleči - poručuje Marko.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track