MORAVICA POBELELA KOD IVANJICE Nepoznata supstanca se izliva iz kanalizacije: Nadležne službe tragaju za TROVAČEM (FOTO)
Foto: Rina.rs

ekološki incident

MORAVICA POBELELA KOD IVANJICE Nepoznata supstanca se izliva iz kanalizacije: Nadležne službe tragaju za TROVAČEM (FOTO)

Srbija -

Nepoznata beličasta supstanca izlila se u reku Moravicu kod Ivanjice i promenila boju vode.

Sve nadležne inspekcije odmah su izašle na teren, a pretpostavlja se da je za sada nepoznata osoba ispustila nepoznatu supstancu u kanalizaciju, koja se potom izlila u reku.

- Ustanovili smo da supstanca izlazi iz glavnog fekalnog kolektora i u jednom delu vodotoka Moravica je promenila boju. Nadamo se da neće imati dalekosežne posledice i neće uticati na riblji fond, a u svakom slučaju bićemo jako rigorozni prema počiniocima, jer je ovako nesavesno ponašanje prema životnoj sredini apsolutno nedopustivo i nećemo to tolerisati - rekao je za predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

foto: Rina.rs

To međutim nije prvi ovakav slučaj kad je u pitanju Moravica jer se do sada u nekoliko navrata u reku izlivao mazut.

- Pored sankcionisanja koje će biti izvršeno prema zakonu neophodno je da se promeni ekološka svest kod ljudi jer samo tako ćemo ovaj problem rešiti jednom zauvek - zaključio je Mitrović.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track