NEZVANIČNO: Velika količina municije nađena kod Bujanovca pripada tzv. Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca
Foto: T.Ilić, Ilustracija

radnik našao prilikom pregleda terena

NEZVANIČNO: Velika količina municije nađena kod Bujanovca pripada tzv. Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca

Srbija -

Prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac 14. novembra radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac u koordinaciji sa centrom za razminjavanje prijavio je policiji da je pronađena veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava.

Kako se nezvanično saznaje, oružje pripada tzv. Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Naime, radnik je tada pronašao osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jednu protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Vojska Srbije obezbedila je lokaciju na kojoj je oružje pronađeno i ne postoji nikakva bezbednosna opasnost.

Sutradan je formirana ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit ispod stene u šupljini sakrili raznu vrstu naoružanja.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track