BLOKIRAN PUT STAR VEKOVIMA: Muke meštana sela na Pešteru, odsečeni su od sveta, decu nose na leđima, a bolesni ne mogu da se leče
Foto: RINA

problem nastao pre dve godine

BLOKIRAN PUT STAR VEKOVIMA: Muke meštana sela na Pešteru, odsečeni su od sveta, decu nose na leđima, a bolesni ne mogu da se leče

Srbija -

Na regionalnom putu Sjenica-Bare postavljene su barikade pa su meštani čak 15 sela odsečeni od centra opštine. Najteže im je, kako kažu, kad padne sneg i zato se već sad plaše dolazeće zime.

- Ovaj put postoji vekovima, a neko je našao za shodno da stavi među. Kamenje stoji po sredini i prolaz je nemoguć. Ne možemo decu bezbedno da prevezemo do škole. Ovde su ogromni snežni smetovi i preko zime je još tri puta teže nego leti. Ovim putem svakodnevno prolazi desetoro dece i 15 radnika. Vozilom dođemo do dela puta koji je blokiran, pa onda taj prelaz pređemo peške, manju decu nosimo kad su kiša i blato, jer je i asfalt tu u prekidu - priča meštanin sela Bare Veroslav Radović.

foto: RINA

Meštani kažu da je problem nastao pre dve godine kad je lokalna konfekcija privatizovana, a vlasnik zagradio deo puta.

foto: RINA

- Ne znamo odakle mu to pravo. Kako neko može da kupi državni put i radi sa njim šta mu je volja? Mi sa njim ne možemo da se teramo, u pola noći pomera kamenje sa kojim je put pregradio, kako njemu odgovara. Ovo je ogroman problem i apelujemo na nadležne institucije da nađu rešenje, jer ne samo da ovuda idu deca u školu, već i oko 50 bolesnika starijih od 70 godina je direktno ugroženo jer ne mogu kod lekara - kaže Zoran Adamović.

Meštani ističu da su u velikom problemu jer je državni put postao, kako kažu, očigledno privatni.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track