SJAJNO

NJEMU METEOROLOZI NE TREBAJU! Ilija iz Subotice ima NAJNEOBIČNIJI hobi zbog koga UVEK ZNA kad je KRAJ ZIME (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Iako su mišljenja o držanju divljih životinja kao kućnih ljibimaca podeljena, jedan od najvećih uzgajivača veverica u Srbiji, Ilija Srdanović iz Subotice, se ni na trenutak nije pokajao što je izabrao baš ovaj hobi. Veverice opisuje kao vrlo inteligentna, umiljata i zahvalna bića, koja uz malo pažnje pružaju mnogo.

- Kad pogledate kako je to jedna mala životinja ona živi jako dugo i nećete je na istu prevaru uhvatiti dva puta, koliko je pametna - kaže Ilija.

Iako ne spadaju u one kućne ljubimce koji će vam u prvi mah potrčati u zagrljaj, za lešnike i bobičaste plodove, ovi glodari spremni su da pruže i malo nežnosti. Kod nje se sve vrti oko hrane, za hranu će uraditi sve - kaže kroz osmeh Ilija.

Osim što usvajaju znanje, od njih se može i mnogo naučiti, pogotovo o strpljenju.

Briga o vevericama i nije nešto zahtevan posao, preko dana su aktivne, podjednako im prijaju sva godišnja doba, a na meniju im se može naći mnogo štošta.

- Ja znam dobro kad će prestati zima, ne trebaju mi meteorolozi. To kad veverica izađe i krene da zviždi i bude aktivna, znači da je zimi već polako kraj.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track