PROKUPLJE I DALJE ŽARIŠTE: Dnevno više od 30 obolelih od korone
Foto: Kurir/ B.R.

TEŠKA SITUACIJA

PROKUPLJE I DALJE ŽARIŠTE: Dnevno više od 30 obolelih od korone

Srbija -

PROKUPLJE - Na dnevnom nivou na teritoriji grada Prokuplja potvrdi se preko trideset slučajeva oboljevanja od koronavirusa, a od 20. oktobra kada je uvedena vanredna situacija, do danas ima preko 300 registrovanih slučaja. Kako nam je potvrdio gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, poslednjih dana primetan je porats broja obolelih među školarcima, kao i prosvetnim radnicima.

-Uz sve mere, na žalost, broj obolelih raste i dnevno nismo ispod trideset potvrđenih slučajeva. Najviše pozitivnih na kovid 19 poslednjih dana je među srednjoškolcima i osnovcima, prosvetnim radnicima i radnicima koji su u fabrici „Leoni“, ili nekom većem kolektivu. Pre sedam dana imali smo i petomesečnu bebu koja je bila pozitivna na ovaj virus. Na dnevnom nivou od testiranih svaki treća osoba je pozitivna- kazao je Aranđelović.

On dodaje da je dobra vest što je malo penzionera, ali je za razliku od pre deset dana, klinička slika obolelih teža.

U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ trenutno je 36 pacijenata sa upalom pluća, od kojih je prisustvo virusa potvrđeno kod 26 osoba. Na kiseoničkoj potpori je 23 pacijenata, a jedan pacijent je transportovan u niški Klinički centar, zbog teškog stanja.

Kurir.rs/ B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track