ŽIVOT U SOPOTNICI

ALEKSANDAR ŽIVI SVOJ SAN: Napustio Beograd, otišao na selo gde ima 70 OVACA i postao omiljeni veterinar (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Svedoci smo mnogobrojnih primera kada mladi napuštaju sela i ruralne sredine i odlaze u veće gradove tražeći bolje sutra. Retko viđamo primere kada je to obrnuto.

Tridesetosmogodišnji veterinar Aleksandar, život u Beogradu zamenio je pre četiri godine za život u Sopotnici, učinivši puno na oplemenjivanju rasnog sastava stoke u ovom podjadovničkom selu kraj Prijepolja, ali i povećanju stočnog fonda.

Sopotnica mu je u krvi od malih nogu. Svaki raspust i pauzu između ispita koristio je da dođe ovde. Sada se ovde i nastanio ali i zaposlio. U tom kraju je omiljeni veterinar.

I sam se, na zakupljenom imanju brine o sedamdesetak sjeničkih ovaca.

"Ovde sam se doselio u decembru 2016. godine. Ovo imanje ima oko hektar, imam kućicu u kojoj stanujem koju sam iznajmio od ljudi iz Prijepolja koji trenutno ne koriste ovo imanje i mnogo mi znači", rekao nam je Aleksandar.

Kada čujemo da je neko benefite velikog grada zamenio sa seoskim pašnjakom obično pomislimo da ga je muka na to naterala.

"Ništa me nije teralo ovo je samo ljubav prema životinjama i Sopotnici i naravno da učinim nešto u ovom kraju što se tiče veterinarskih poslova koje radim".

Udaljen je od rodnog grada i prijatelja iz detinjsta, udaljen i od najbližeg grada.

Društvenom čoveku to ne pada lako.

Ali Aleksandar neće ništa menjati.

I zašto bi kada živi svoj san.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track