LOZNICA - ZELENA OAZA: Grad bogatiji za 350 stabala
Foto: Kurir/D.I.

POČINJE SADNJA

LOZNICA - ZELENA OAZA: Grad bogatiji za 350 stabala

Srbija -

LOZNICA – Loznički parkovi, bulevari i ulice postaće bogatiji za još 350 novih sadnica stabala koje su stigle krajem prošle sedmice. Nabavljene su pored ostalog sadnice bresta, jove, javora, jasena, dugačke između tri i četiri metra, čija sadnja počinje ovih dana.

Kako je rečeno u KJP "Naš dom", nove sadnice ukrašavaće Bulevar Dositeja Obradovića, Ulicu Svetoga Save, biće urađen novi dvored u Bulevaru patrijarha Pavla na Lagatoru, deo će biti posađen u Lešnici i Banji Koviljači kao i na zelenim površinama gde to bude najpogodnije. Loznica ovim nastavlja da obogaćuje gradska pluća novim sadnicama, a samo tokom minule dve godine posađeno ih je oko 1.200 na teritoriji Grada Loznice. To se radi u skladu sa obećanjima lokalne vlasti, datog prilikom izgradnje blokovskih parkinga u najužem gradskom jezgu, da će gde god je bilo potrebe da bude uklonjeno jedno biti zasađena tri nova stabla.

foto: Kurir/D.I.

Loznica održava ukupno oko 60 hektara zelenih površina, od čega su više od polovine uređene. Inače, proletos je 130 sadnica posađeno i u drvoredima u ulicama Georgija Jakšića i Đure Jakšića, pa će, sa sada nabavljenim, grad samo u ovoj godini imati 480 novih sadnica za koje je izdvojio oko 1,4 miliona dinara.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track