TEŠKA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: U poslednja 24 časa još dva pacijenta izgubila bitku sa korona virusom
Foto: T.S.

zabrinjavajuće

TEŠKA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: U poslednja 24 časa još dva pacijenta izgubila bitku sa korona virusom

Srbija -

Još dva pacijenta sa potvrđenim korona virusom u poslednja 24 časa su preminula u Zdravstvenom centru u Vranju, saopšteno je iz Kliničkog centra Niš. Epidemiološka situacija je krajnje nepovoljna.

foto: Kurir/S.U.

Prema poslednjim podacima od 202 odgovorena uzorka, iz Pčinjskog okruga je 66 pozitivno na korona virus. Među njima je 30 iz Vranja, 15 iz Preševa , pet iz Bujanovca, 12 iz Surdulice, tri iz Vladičinog Hana i jedna osoba iz Trgovišta. U odnosu na uzete uzorke pozitivno je 33 posto“, rekao je medijima epidemiolog Zavoda za javno zdsravlje u Vranju dr Slađan Stanković. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 78 pacijenata, od kojih je 56 pozitivno na koronavirus. Sa upalom pluća je 75 pacijenata, na kiseoniku 35. Primljeno je sedam pacijenata, a otpušteno pet. Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih postelja je 72. '

'Kapaciteti su nam 150 kreveta, ne računajući zgradu Infektivnog i Grudnog odeljenja, koja u krajnjem slučaju može da bude kovid bolnica. Imamo 78 hospitalizovanih pacijenata, od toga 64 su u zgradi Psihijatrije, a 14 pacijenata je u zgradi stare Hirurgije“, izjavila je direktorka vranjskog Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić

Direktorka vranjskog Zdravstvenog centra apeluje na sve da poštuju mere.

Ukoliko primete neki od simptoma da se odmah jave u Kovid ambulantu, kako bi se lakše i brže sproveo proces lečenja, jer ukoliko se razvije ozbiljna klinička slika, teže je i duže i samo lečenje.

foto: Kurir/S.U.

Ono što će biti olakšavajuća okolnost u narednom periodu su novi antigen testovi koji su stigli u Zdravstveni centar.

„Juče smo dobili testove za detekciju antigena koji su u rangu PCR testova. Indikacije su iste, ali razlika od PCR testova je u tome što su njihovi rezultati mnogo brži. Za petnaestak minuta mi imamo rezultat tog testa“, ističe doktorka Antić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track