NIKAD VIŠE KOVID PACIJENATA: U lozničku bolnicu primljena 74 pacijenta
Foto: T.Ilić

U Opštoj bolnici u Loznici

NIKAD VIŠE KOVID PACIJENATA: U lozničku bolnicu primljena 74 pacijenta

Srbija -

LOZNICA -Trenutno su 74 pacijenta, pet više nego prethodnog dana, hospitalizovana u lozničkoj Opštoj bolnici, u kovid odeljenju na Grudnom 46, na Infektivnom odeljenju 13, a 15 u kovidu 2, nedavno otvorenom u zgradi Psihijatrije, saopštila je Dragana Mitrović, portparol ove ustanove.

Prema njenim rečima, kapaciteti će se proširivati u zavisnosti od potreba i ’’svi pacijenti biće zbrinuti na adekvatan način’’. U prethodna 24 sata u Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ pregledan je 191 pacijent, a 23 su upućena infektologu. Od 105 rendgenskih snimaka pluća otkriveno je 19 novih pneumonija.

foto: T.Ilić

Preminulih kovid pacijenata nema, a iz bolnice po ko zna koji put apeluju na građane da se strogo pridržavaju preventivnih mera, izbegavaju okupljanja, poštuju fizičku distancu i obavezno nose maske uz pojačane mere lične higijene. Podsećaju da je prilikom dolaska u bolnicu obavezno nošenje maski. Virus nastavlja da kosi po Mačvanskom okrugu u kome je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno još 180 pozitivnih na kovid-19, a ima ih u svih osam lokalnih samouprava. Prednjači Šabac sa 66 novozaraženih, sledi Loznica sa 43, Krupanj 19, Bogatić 18, po deset ih je u Ljuboviji i Malom Zvorniku, Vladimircima devet i pet u Koceljevi. Obolelih je trenutno 1.384, 101 jedan više nego u sredu, a najviše ih je u Šapcu (568) i Loznici (381), slede Bogatić (116) i Ljubovija (103), Krupanj (96), Vladimirci (46), Mali Zvornik (44) i 30 u Koceljevi.

Inače, u Mačvanskom okrugu od osam lokalnih samouprava do sada vanredna situacija nije proglašena jedino u Loznici i Koceljevi, a od danas je odluka o njoj doneta i na teritoriji opštine Vladimirci.

Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track