SVE NEPOVOLJNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KIKINDI: Rekordan broj kovid pozitivnih, među 458 zaraženih ima dece čak i jedna beba!
Foto: S.U.

raste broj obolelih

SVE NEPOVOLJNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KIKINDI: Rekordan broj kovid pozitivnih, među 458 zaraženih ima dece čak i jedna beba!

Srbija -

KIKINDA - Epidemiološka situacija i u Kikindi sve je nepovoljnija i broj
inficiranih se konstantno povećava, što potvđuju i današnji podaci. Zaključno sa današnjim danom, evidentirano je čak 458 aktivnih slučajeva, a među njima i 19 dece.

Pre osam dana, otkriveno je prvo obolelo dete, a u međuvremenu je broj najmlađih kovid pacijenata dostigao dvocifren broj. Načelnica Dečjeg i školskog dispanzera, dr Vesna Tomin, saopštila je da najmlađi oboleli pacijent ima nepunih godinu dana, dok su najstariji učenici trećeg i četvrtog razreda srednje škole. Srećom, svi zaraženi su na kućnom lečenju.

foto: S.U.

I u kikindskoj bolnici beleže porast broja kovid pacijenata. Hospitalizovana su 32 pacijenta, dok u febrilnoj ambulanti, jednoj od tri u Kikindi, beleže i između 20 i 30 pregleda dnevno:

- Na mehaničkoh ventilaciji je i dalje jedna pacijentkinja, rođena 1967. godine. Njeno stanje je nešto bolje. Ostali pacijenti imaju lakšu, srednje tešku i tešku kliničku sliku, ali nema potrebe za respiratorom. Hospitalizovani su pacijenti od 26 do 84 godine- saopštio je direktor bolnice, dr Mirko Stojisavljević.

foto: S.U.

On je potvrdio da među obolelima ima lekara i medicinskih sestara:

-Imamo ukupno 11 inficiranih medicinskih i jednog nemedicinskog radnika. Pozivam sve građane Kikinde da poštuju sve naložene mere, nose zaštitne maske, drže fizičku distance i da se klone masovnijih okupljanja- naglasio je dr Stojisavljević.

Kurir.rs/S.U.

Foto Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track