STROGA KONTROLA U NOVOSADSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA: Nema porasta broja zaražene dece
Foto: Zorana Jevtić

DINA VUČINIĆ U OBILASKU

STROGA KONTROLA U NOVOSADSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA: Nema porasta broja zaražene dece

Srbija -

U cilju sprečavanja širenja korona virusa, u novosadskim školama i vrtićima pojačavano se sprovodi dezinfekcija i stroga kontrola nošenja maski, izjavila je danas članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Ona je tokom posete Srednjoj tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn", Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" i vrtiću "Svitac" rekla da Gradska uprava za obrazovanje prati i situaciju u novosadskim školama.

Istakla je da mere koje Grad sprovodi daju rezultate i da u novosadskim vrtićima nema porasta broja obolelih, prenosi RTV.

"U poslednjih nedelju dana iako je pandemija u punom zamahu, na korona virus je bilo pozitivno troje dece koja idu u vrtiće Predškolske ustanove 'Radosno detinjstvo'. Da bismo zaštitili njih i njihove porodice, kao i zaposlene u predškolskoj ustanovi i školama, pojačavamo sprovođenje mera dezinfekcije i strogu kontrolu nošenja maski", izjavila je Vučinić.

U osnovnim školama u Novom Sadu korona virusom zaraženo je 36 učenika i 107 zaposlenih, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji.

U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

Uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju.

Ako se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

(Kurir.rs/Tanjug/RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja