Irena Vujović u Rumi obišla nove gasne kotlarnice i učestvovala u akciji sadnje drveća
Foto: Ministarstvo životne sredine

Irena Vujović u Rumi obišla nove gasne kotlarnice i učestvovala u akciji sadnje drveća

Srbija -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je danas Rumu i zajedno sa rukovodstvom te opštine obišla nove gasne kotlarnice u naseljima Tivol i Solidarnost, koje su sa početkom grejne sezone puštene u rad.

Ministarka je pohvalila napore koje rukovodstvo Rume ulaže kako bi se građanima osigurao bolji kvalitet života i zdravija životna sredina. - Prelaskom sa mazuta na gas kroz izgradnju najsavremenijih kotlarnica koje zamenjuju stare mazutne pogone, zaustavlja se emisija zagađujućih materija i štiti okolina. Pored kotlarnica Tivol i Solidarnost koje su završene ove godine, opština Ruma ima spreman projekat za izgradnju još jedne gasne kotlarnice što je za svaku pohvalu - istakla je Vujović.

foto: Ministarstvo životne sredine

Ministarka je dodala da je Ruma dobar primer kako odgovorna jedinica lokalne samouprave brine o životnoj sredini, jer paralelno sa ulaganjem u sistem daljinskog grejanja na gas sprovodi i projekte ozelenjavanja javnih površina, a u tome će, kako je navela, imati u budućnosti pomoć i podršku resornog ministarstva.

Tokom posete Rumi Irena Vujović se, zajedno sa predsednikom te opštine Slađanom Mančićem, pridružila volonterima u akciji sadnje 300 novih stabala u Ulici 15. maj. Ulicu će nakon kompletne rekonstrukcije krasiti drvored, a još 300 stabala će biti posađeno u Ulici 15. avgust.

foto: Ministarstvo životne sredine

Vujovićeva je pozdravila akciju ozelenjavanja u Rumi koja se sprovodi paralelno sa velikom akcijom pošumljavanja, takođe na teritoriji Vojvodine, na prostoru Nacionalnog parka Fruška gora u okviru koje će biti posađeno 60.000 sadnica. - Sadnja drveća je od neprocenjivog značaja i zalagaću se da akcija ozelenjavanja javnih površina i pošumljavanja na mestima predviđenim za to bude što više na nivou cele Srbije. Ministarstvo zaštite životne sredine je za takve projekte opredelilo značajna sredstva u narednoj godini i pozivam lokalne samouprave da više pažnje posvećuju aktivnostima u oblasti zaštite životne sredine, jer to je naš zajednički posao za budućnost i svakako jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije - rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo životne sredine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja