SRBIJA BEZ PREPREKA I BARIJERA - Dom zdravlja u Vrbasu dobio je lift za osobe sa invaliditetom (FOTO+VIDEO)
Foto: pink.rs

SRBIJA BEZ PREPREKA I BARIJERA - Dom zdravlja u Vrbasu dobio je lift za osobe sa invaliditetom (FOTO+VIDEO)

Srbija -

Dom zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu imao je arhitektonsku barijeru, 14 stepenika do stomatološke ordinacije na prvom spratu, što je bila ogromna prepreka za osobe sa invaliditetom, do pre godinu dana.

Tada je na inicijativu Društva invalida Vrbasa, a zahvaljujući Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, ovaj dom zdravlja konačno dobio lift za osobe sa invaliditetom.

Direktora ovog Doma zdravlja Jasmina Assi rekla je da rampa ugrađena uz pomoć Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, sa kojim su ostvarili dobru saradnju.

- Ta rampa je koštala milion i 200 hiljada dinara. Imali smo obuku za zaposlene koji mogu da pomažu prilikom korišćenja te rampe i nadam se da je njima sada olakšan pristup našem Domu zdravlja - dodala je Assi.

Od izgradnje 1969. godine Dom zdravlja u Vrbasu bio je nedostupan za osobe sa invaliditetom. Vremenom su napravljeni prilazi za kolica, ali je prvi sprat i dalje bio nedostupan.

V.d. direktora Doma za odrasla invalidna lica Mikica Budimirović istakao je da je veoma značajno da im sve bude pristupačno.

- Potrebno je da objekti javnih ustanova budu pristupačni, da bismo bili ravnopravni građani ovog društva - rekao je Budimirović.

Dom zdravlja "Veljko Vlahović" u svim objektima ima pristup za osobe sa invaliditetom. To je i cilj za celu Srbiju, da bude bez prepreka i barijera.

- Srbija će biti zemlja bez barijera, to vam obećavam. Mi radimo na jako puno. Uradili smo mnogo toga - zaključio je Budimirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track