STRUČNJAK OTKRIO

NAJMOĆNIJI LEK ZA IMUNITET SRBIJA IMA U IZOBILJU: Stručnjaci sa Harvarda sugerisali - OVA namirnica je NAJBOLJA (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

U poslednje vreme, više nego ikad, govori se o jačanju imunog sistema. Šta je važno za naše zdravlkje i kako izbalansirati ishranu i fizičku aktivnost otkrio je specijalista medicine sporta, prof. dr Sergej Ostojić.

- Naše podneblje je karakteristično po tome da ima namirnice koje imaju određeni efekat na naš imunitet. One su i u narodu popularne. Skoro su stručnjaci sa Harvarda sugerisali na izuzetnu lekovitost namirnica koje su baš zastupljene u našoj ishrani, kao na primer crni i beli luk. On ima odlične efekte, ne samo na imunitet, već i na zdravlje creva.

Danas je strašno važno shvatiti da onako kako su nam creva zdrava i one bakterije koje u njima čuvamo imaju jako veliki uticaj na imunitet. E njih možemo da nahranimo zdravom ishranom, gde je na primer jogurt od izuzetnog značaja, puno voća i povrća, vlaknasta hrana, crni i beli luk. Svfe su to namirnice koje mogu da podignu imunitet, pogotovo u ovo vreme kada imamo raznih virusa, ne samo koronu.

Lisnato zeleno povrće je izuzetan izvor vlakana, a vlaknasta hrana ima izuzetan značaj za negovanje bakterija u crevima. Zelena salata, krastavac, paradajz... Idealno je imati jednu dobru i balansiranu ishranu i dovoljnu količinu fizičke aktivnosti.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track