Najnovije vesti

NOVOSAĐANI U ŠOKU! NOĆU IH BUDE MISTERIOZNI ZVUCI: Otkriveno šta izaziva paniku među građanima kad legnu da spavaju
Foto: Youtube Printscreen

NISU LETELICE

NOVOSAĐANI U ŠOKU! NOĆU IH BUDE MISTERIOZNI ZVUCI: Otkriveno šta izaziva paniku među građanima kad legnu da spavaju

Srbija

Novosađani su poslednjih dana poprilično zaintrigirani misterioznom bukom zbog koje gotovo da ni ne spavaju. Prema rečima građana, ta buka se poslednji put čula u petak uveče oko 22 sata. Tada je iritirajući ujednačeni ton trajao skoro do ponoći.

Niko nije znao o čemu se radi, svi su govorili da im liči kao da avioni konstantno preleću njihove domove.

Međutim, ne radi se o letećim objektima niti o bilo kakvim mističnim pojavama. Reč je o priključivanju Te-To u sistem daljinskog grejanja ili mogućoj havariji, usled čega dolazi do ispuštanja vazduha iz kotlova i cevi da bi se izjednačio pritisak.

"Nikad se nije ovako jako čulo. Saznali smo da je reč o termoelektrani, ali sećam se i ranijih godina kada se priključuju, čuje se preko dana u nekom periodu, ali jako slab zvuk. Ovo sada je već uznemiravanje, to je trajalo sinoć dva sata. Pre jedno pet dana isto je tako noću zvečalo i šuštalo dva sata. Čitav grad odzvanja od te buke. Zvala sam Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i oni mi kažu da je sve u redu i da mirno spavam. Zvalo ih je već 150 ljudi, dodaju. Što samo znači da to građanima smeta", rekla je Gordana koja živi u centru Novog Sada.

Iz Te-To i Javno komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" nisu se još oglašavali ovim povodom, niti razjasnili da li se radi o redovnom povezivanju ili je došlo do havarije. Putem saopštenja, u utorak 17. novembra najavili su povezivanje Te-To, dok su sledećeg dana 18. novembra, najavljeni noćni radovi na havariji na Glavnoj razdelnoj stanici.

"Od 21 čas pristupiće se priključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane na sistem 'TE-TO Novi Sad', usled čega može doći do poremećaja u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na toplotnom području Toplane 'Jug', odnosno za grejanje na toplotnim područjima toplana 'Istok' i 'Sever", saopštili su tada iz Toplane.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...