KREIRAJMO BUDŽET ZAJEDNO: Gradonačelnik pozvao Lozničane da predlože šta bi da se uradi u gradu
Foto: T.Ilić

kabinet gradonačelnika Vidoja Petrovića

KREIRAJMO BUDŽET ZAJEDNO: Gradonačelnik pozvao Lozničane da predlože šta bi da se uradi u gradu

Srbija -

LOZNICA - Lozničanima je iz kabineta gradonačelnika Vidoja Petrovića upućen poziv da uzmu učešća u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu.

Kako je navedeno, svi predlozi će biti razmatrani, objaviće se oni koji su prihvaćeni, neki će odmah biti uvršteni u budžet, a neki stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti.

- Želimo da i ove godine i vi učestvujete u kreiranju budžeta za narednu godinu, da zajednički nastavimo da gradimo i radimo za našu Loznicu, za našu decu. Želimo da čujemo i vaš glas jer smo sigurni da nam je svima Loznica uvek na prvom mestu - stoji u pozivu gradonačelnika.

foto: T.Ilić

Budžet Grada Loznice uvek je razvojni i projektno orijentisan, a planirana sredstva koriste se namenski, uz domaćinski i odgovoran odnos u trošenju novca. Uvek smo bili otvoreni za ideje sugrađana, stvarajući čvrsto partnerstvo između privatnog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici, kako bismo izgradili jaku Loznicu, u kojoj će svako imati svoju šansu i svoju budućnost, piše pored ostalog u pozivu.

Kako je navedeno, odgovorna politika vođena prethodnih godina vidljiva je u Loznici na svakom koraku - u putnoj, komunalnoj, ekonomskoj i energetskoj infrastrukturi, ali i u sprovođenju aktivnih mera u oblasti socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture, podrške privrednicima i poljoprivrednicima. Izgrađene su fabrike i otvorena nova radna mesta. Uveliko se rekonstruiše i oprema bolnica, izgrađene su trafostanice, urađeni novi i rekonstruisani postojeći putevi, urađena gasifikacija, proširena vodovodna i kanalizaciona mreža, obnovljene škole, izgrađena nova obdaništa i nove sportske dvorane, bazeni, sportski tereni, pa Loznica danas ima novo lice.

Ocenjeno je i da je višegodišnji predani rad na ostvarivanju vizije da Loznica postane lider zapadne Srbije i jedan od deset najrazvijenih gradova u Srbiji počeo da dobija ozbiljne temelje i konture kao i da je danas Loznica moderan grad, koji neguje istorijsko i kulturno nasleđe predaka, ali se ‘’istovremeno ubrzano razvija, ide napred i gradi budućnost’’.

Lozničane predloge mogu slati na elektronsku poštu gradske uprave - projekti@loznica.rs i očekuje se da uzmu učešće i kreiraju budžet svoga grada. Kako je to, na kraju poziva poručio gradonačelnik, da zajedno gradimo i radimo za Loznicu.

Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track