PREMINULA ŽENA IZ VARVARINA: Žestok nalet korone u Rasinskom okrugu, 158 novoobolelih
Foto: Kurir/Ž.M.

U ALEKSANDROVCU KRITIČNO

PREMINULA ŽENA IZ VARVARINA: Žestok nalet korone u Rasinskom okrugu, 158 novoobolelih

Srbija -

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca registrovano je novih 158 bolesnika u Rasinskom okrugu i to na bazi testiranja uzoraka od pre nekoliko dana, a čiji su rezultati stigli danas.

Od ove opake bolesti do sada je umrlo 65 osoba, a danas je potrvđen još jedan smrtni slučaj , preminula je žena iz Varvarina.

Najviše novozaraženih je iz Kruševca – 75, zatim iz Aleksandrovca – 50, ali treba istaći da je u odnosu na broj stanovnika ova potkopaonička opština jedna od najkritičnijih u Srbiji i tamo je ponovo uvedena vanredna situacija. U Trsteniku je registrovano 15 novih bolesnika, u Brusu -10, u Ćićevcu šest i u Varvarinu dva.

foto: Kurir/Ž.M.

Od početka epidemije korone virusa u Rasinskom okrugu je 17.751 uzorak poslat na analizu u referentne laboratorije, ukupno je zaraženo 3.329 lica, a najviše je u Kruševcu - 1.743, a zatim u Aleksandrovcu 737,u Trsteniku 451, u Brusu 162,u Varvarinu 121 i u Ćićevcu -115. Pod medicinskim nadzorom je 8.550 lica, a izlečen je 1.851 bolesnik.

Čak 97 pacijenata je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, koja će biti rasterećena tek po završetku kovid bolnice u Parunovcu (bivša vojna kasarna "Rasina") za dvadesetak dana, jer prema planu izgradnje i opremanja treba da bude završena do 15. decembra.

Korona virus je u ofanzivi je i u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama. Od 1. septembra do sada je zabeleženo 60 obolelih učenika i 17 nastavnika. Nadležne školske vlasti veruju da neće doći do širih razmera oboljevanja u prosvetnim ustanovama, jer se sprovode rigorozne sanitarne mere i vrše se stalne kontrole od strane Komunalne milicije i nadležnih inspekcijskih organa.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track