VIŠE MESTA ZA KOVID PACIJENTE U LOZNIČKOJ BOLNICI: U toku pripremamesta u renoviranoj zgradi Internog odeljenja
Foto: T. Ilić

ne smanjuje se Pritisak na Trijažni centar

VIŠE MESTA ZA KOVID PACIJENTE U LOZNIČKOJ BOLNICI: U toku pripremamesta u renoviranoj zgradi Internog odeljenja

Srbija -

Dva kovid pozitivna pacijenta, žena (68) i muškarac (58) iz Loznice, preminuli su prethodnog dana u lozničkoj Opštoj bolnici, potvrđeno je jutros iz ove ustanove.

Računajući minuli vikend to je četvrti smrtni slučaj ove sedmice, pošto su prethodno život izgubila još dva muškaraca, tako da su do sada od posledica korona virusa u lozničkoj bolnici preminule 24 osobe.

Pritisak na Trijažni centar se ne smanjuje pa je juče pregledano 205 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga su se 83 javila prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 133 snimanja pluća i dijagnostikovano je 50 novih pneumonija, a 43 pacijenta su iz trijažne ambulante upućena infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je 59 osoba, a za 21 je to bio prvi pregled. Testirano je 46 pacijenta PCR metodom, antigenski 74, a serološki 13. U Opštoj bolnici je hospitalizovano 75 kovid pozitivnih pacijenata, četiri više nego dan pre, na Infektivnom odeljenju 14, kovid odeljenju 47 i 14 u kovidu 2. Jedan pacijent je na respiratoru. Zbog takve situacija u bolnici pripremaju nova mesta za kovid pacijente.

- U toku je priprema i oslobađanje mesta u nedavno renoviranoj i nadograđenoj zgradi Internog odeljenja. Biće oko 60 kreveta i tu će biti prebacivani pacijente iz kovid 2. Ovih dana će taj prostor biti u funkciji za kovid pacijente za koje će, sa ovim proširenjem, u našoj ustanovi biti oko 120 postelja – rekla je danas Dragana Mitrović portparol ustanove za Kurir.

U Mačvanskom okrugu je drugi dan uzastopno više od 190 pozitivnih na kovid-19. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg (24.11) dana potvrđeno je još 192 novozaraženih, od toga najviše u Šapcu (75) i Loznici (46), slede Bogatić sa 20, Krupanj 15, Ljubovija 13, Mali Zvornik deset, Vladimirci sedam i Koceljeva šest. Trenutno je 1.718 obolelih, 87 više nego prethodnog dana. Prednjače Šabac (656) i Loznica (449), slede ih Bogatić (187), Krupanj (137) i Ljubovija (128) dok ostali imaju manje od 66 obolelih, a najmanje Koceljeva (45).

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track