GRAD KRALJEVO ULAŽE U ZDRAVSTVO: Renovirane Specijalna bolnica i ambulanta
Foto: Zoran Ljubojević

ZA KVALITETNIJU MEDICINSKU USLUGU

GRAD KRALJEVO ULAŽE U ZDRAVSTVO: Renovirane Specijalna bolnica i ambulanta

Srbija -

Kako bi svojim sugrađanima obezbedio kvalitetniju medicinsku uslugu, a zaposlenima bolje uslove za rad, grad na Ibru uz pomoć republike u novo ruho obukao ustanove zdravstva na svojoj teritoriji

Delovi Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji, zdravstvene institucije koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom reumatskih bolesti, stanja nakon povreda, trauma i nakon oštećenja centralnog i perifernog nervnog sistema, i Zdravstvena ambulanta u naselju Ribnica nedavno su rekonstruisani.

Za radove na rekonstrukciji dela objekta Zdravstva 2 i bazena sa mineralnom vodom Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije izdvojila je oko 25 miliona dinara, uz učešće Grada Kraljeva sa nešto više od 750.000 dinara.

foto: Zoran Ljubojević

Izvedeni radovi

Zamenjeni su krovni pokrivač i oluci, izvršeno energetsko utopljavanje zgrade, zamenjena stolarija i bravarija, urađeni unutrašnji završni radovi, kao i radovi na poboljšanju kvaliteta postojećih instalacija. Proširen je i rekonstruisan bazen, rekonstruisan terapijski blok, pri čemu se maksimalno vodilo računa i o bezbednosti pacijenata koji koriste bazen. „Agens“ je dobio i rampu, vrednosti oko 570.000 dinara, koja pacijentima u invalidskim kolicima omogućava lakši pristup ustanovi.

Za rekonstrukciju Zdravstvene ambulante Ribnica, izgrađene pre nešto više od šest decenija, i dograđivanje novog dela za ambulantu pedijatrije za školsku decu, kao i deo za arhiv Zdravstvenog centra, Vladina kancelarija izdvojila je 32 miliona dinara, dok je grad obezbedio projektno-tehničku dokumentaciju i, uz pomoć doma zdravlja, još oko 3.000.000 dinara za opremanje ambulante prilagođene savremenim tendencijama u zdravstvu.

foto: Zoran Ljubojević

Pored stanovnika Ribnice, i meštani naselja Jovac, Kamenica, Beranovac i Kovači koriste usluge ove ambulante, koja pruža zdravstvenu zaštitu odraslom stanovništvu, stomatološke usluge, a sada ima i Službu za zdravstvenu zaštitu dece. Rad ambulante je rasterećeniji budući da je ranije otvorena ambulanta na Beranovcu, čije usluge koristi deo žitelja okolnih naselja - Beranovca, Jovca, Kamenice, Metikoša, Dragosinjaca i Kovanluka.

foto: Zoran Ljubojević

Uspešna saradnja

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić ističe uspešnu saradnju grada Kraljeva i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, zahvaljujući čemu Kraljevčani imaju znatno bolje uslove za lečenje i rehabilitaciju. Kada je zdravstvena zaštita u pitanju, kako ističe Terzić, Grad će raditi na stvaranju mreže zdravstvene zaštite na teritoriji čitavog grada, kako bi svi meštani Kraljeva i svih prigradskih naselja i sela imali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu - što je i cilj lokalne samouprave.

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

foto: Zoran Ljubojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track