Najnovije vesti

VALJEVO POD ŽESTOKOM OFANZIVOM KORONE: Grad ostaje bez slobodnih postelja za kovid bolesnike VAN STROJA I 100 MEDICINARA
Foto: S.S.

teška situacija

VALJEVO POD ŽESTOKOM OFANZIVOM KORONE: Grad ostaje bez slobodnih postelja za kovid bolesnike VAN STROJA I 100 MEDICINARA

Srbija

Broj hospitalizovanih pacijenata u valjevskoj bolnici prešao je cifru od 100, smeštajnih kapaciteta za obolele od kovida-19 je sve manje, a posebno zabrinjava što je zbog zaraze 10 odsto bolničkog kadra van stroja.

Direktor valjevske bolnice Zoran Đurić je upozorio da su bolnički kapaciteti blizu maksimuma i da je veliki problem to što su pojedini lekari i tehničari zaraženi ili u izolaciji.

Prema podacima koje je objavio Zavod za javno zdravlje oko 100 zdravstvenih radnika valjevske bolnice je van stroja. Među njima je čak 12 internista, četiri anesteziologa i četiri pulmologa koji su najpotrebniji za borbu protiv kovida.

Od oko 100 obolelih zdravstvenih radnika njih petoro se nalazi na bolničkom lečenju dok su ostali na kućnom lečenju.

U Opštoj bolnici u Valjevu na lečenju zbog posledica kovida-19 je trenutno 131 osoba iz Kolubarskog okruga. Iz Valjeva je 96 pacijenata, iz Ljiga i Uba po devet, iz Mionice osam, iz Osečine šest i iz Lajkovca tri.

Na taj način, praktično, gotovo svi kreveti za kovid pacijente su popunjeni, a još gora vest je da je sve manje bolničkog kadra koji može da se bori sa epidemijom jer je u bolnici 96 ljudi pozitivno na korona virus.

Inače, prema poslednjim podacima lokalnog Zavoda za javno zdravlje, otkriveno je još 176 osoba sa područja Kolubarskog okruga koje su pozitivne na korona virus. Virus je laboratorijski potvrđen kod 104 Valjevaca, u Lajkovcu kod 31 građanina, u Mionici ih je 19, u Osečini 15, u Ubu šest i u Ljigu jedan.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...