ŽESTOK UDAR KORONE NA KRUŠEVAC I RASINSKI OKRUG: Za samo 3 dana obolelo 428 ljudi
Foto: Kurir/ Ž. M.

kovid presek

ŽESTOK UDAR KORONE NA KRUŠEVAC I RASINSKI OKRUG: Za samo 3 dana obolelo 428 ljudi

Srbija -

Epidemija korone virusa je u opasnom naletu na Kruševac i Rasinski okrug u celini. Rekordi po broju zaraženih se stalno obaraju, a u ovoj nedelji je dobila zastrašujuće razmere, jer je samo u poslednja tri dana zaraženo 428 ljudi.

U kruševačkoj Kovid ambulanti “14. oktobar” u poslednjoj nedelji se dnevno pregleda od 200 do 250 lica, što je duplo više u odnosu na vreme od pre dve nedelje. U takvoj situaciji izvršene su dodatne organizacione i kadrovske promene – otvorene su još dve ordinacije, a povećan je i broj angažovanih lekara i medicinskih sestara.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, koji se svakoga dana dostavlja lokalnim organima vlasti i svim medijima, samo u poslednja 24 sata zaraženo je 135 osoba, kao i prethodnog dana. Najviše novobolelih je iz Kruševca - 69, zatim iz Aleksandrovca 26, u Trsteniku je 25, u Ćićevcu sedam i Brusu i Varvarinu, po četir lica je zaraženo od virusa Kovi d-19. Rast broja zaraženih od korone virusa izazvao je povećanu potražnju za zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju, ali problema nema, jer je sve to obezbeđeno u dovoljnim količinama i sve apoteke u odlično snabdevene i svim ostalim lekovima i medicinskim sredstvima.

Epidemija korone virusa nemilosrdna je i prema najmlađima u predškolskim ustanovima i u osnivnim i srednjim školama i broj inficiranih stalno raste. Od početka školske godine obolelo 68 učenika i 20 nastavnika. Od početka epidemije korone virusa u Rasinskom okrugu ukupno je obolelo 3.599 lica, a najviše ih je iz Kruševca 1.884, u Aleksandrovcu je do sada registrovano 768 bolesnika, u Trsteniku 519, u Brusu 171, u Varvarinu 135 i u Ćićevcu 122.

U Rasinskom okrugu je pod zdravstvenim nadzorom 9.407 lica, a do sada je izlećeno 1.903 osoba. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu leči se 107 bolesnika, a ta brojka ozbiljno ugrožava ukupne smeštajne kapacitete. Doduše, od najodgovornijih je najavljen završetak Kovid bolnice u Kruševcu, druge po veličini u Srbiji posle beogradske u Batajnici, za dvadesetak dana, pa će i taj problem biti rešen.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track