INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE: Zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji gotovo kritičnoj
Foto: Kurir/ S. S.

U VOJVODINI TENDENCIJA POGORŠANJA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE: Zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji gotovo kritičnoj

Srbija -

Institut za javno zdravlje Vojvodine, danas je saopštio da i dalje ocenjuju epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

-Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1946 novih slučajeva. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad,Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 21.743. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7746, potom sledi Pančevo sa više od 2000 i Zrenjanin sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva - saopštava Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako dalje kažu, zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji.

- Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Apelujemo na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema - kažu u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Kurir.rs/ S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track