PRODAO GA OTAC ZA 100 KG BRAŠNA: Sudbina Milinka Tenjovića iz sela Pupavci
Foto: Promo

PRODAO GA OTAC ZA 100 KG BRAŠNA: Sudbina Milinka Tenjovića iz sela Pupavci

Srbija -

Ljiljana Danilović, novinarka i autorka serijala „300 čuda“ zabeležila je kamerom dirljivu i neobičnu priču čoveka, poreklom iz sela Pupavci, koga je otac kao dete dao da bude sluga u zamenu za 100 kg brašna. Tada se Milinko Tenjović zarekao da neće gladovati niko od njegove porodice.

foto: Promo

Nekoliko godina kasnije, put ga je odveo u Francusku gde je izučavao zanat, vredno radio, sticao i pomagao porodicu u Srbiji. U rodno selo vratio se kao penzioner. Odlučio je da penzionerske dane proživi u Prolom banji, gde kupuje plac na koji prenosi svoju staru kuću letvaru iz sela Pupavci, svaku gredu, letvu, blato…Postavlja nove zidove, spolja i iznutra, i kuća letvara ostaje ugrađena u novu kuću – dvor, kako ju je Milinko nazvao. Tako je u zidovima sačuvao uspomene na siromaštvo i težak život. Svi su se čudili neobičnoj gradnji, nagađali ko gradi, šta gradi, ne znajući životnu sudbinu Milinka Tenjovića.

foto: Promo

Tokom ove epizode ekipa emisije „300 čuda“ pratila je i tok reke Toplice, sve do izvorišta ispod Suvog rudišta u ataru sela Ravnište, gde je jedan od najlepših vodopada u Srbiji – Jelovarnik.

Sve ovo i još “300 čuda” možete pratiti na televiziji Kurir, svakog petka u 21.00!

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja