503 PACIJENTA HOSPITALIZOVANA: Sve gora situacija u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici
Foto: Slađana Stojanović

TEŠKO U VOJVODINI

503 PACIJENTA HOSPITALIZOVANA: Sve gora situacija u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici

Srbija -

NOVI SAD - U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 371 pаciјent kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа kovid-19. Оd tоgа, kod 25 pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciје. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata, saopšteno je iz PR službe KCV.

Inače, na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, hospitalizovano je 105 pacijenata.

"Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа kovid-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora. U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja ove virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru", kažu u KCV.

U Domu zdravlja Novi Sad, samo u protekla 24 časa zabeležen je rekordan broj pregleda, 1.024 u kovid ambulanti na Novom naselju.

Institut za javno zdravlje Vojvodine, saopštio je danas da je i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

"Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1784 nova slučaja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjači Novi Sad. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 24.935. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva 8642 je u Novom Sadu", saopštavaju iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja