UŽAS U KOLUBARSKOM OKRUGU: Nastavak crnog niza, od korone za 24 sata preminulo pet pacijenata
Foto: Dom zdravlja Valjevo

ZA 2 DANA, 9 SMRTNIH SLUČAJEVA

UŽAS U KOLUBARSKOM OKRUGU: Nastavak crnog niza, od korone za 24 sata preminulo pet pacijenata

Srbija -

Još pet osoba iz Kolubarskog okruga je preminulo od posledica korona virusa, tako da je za 48 sati ukupno preminulo čak devetoro iz tog kraja, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U poslednja 24 sata od preminule su dve osobe iz Valjeva i po jedna osoba iz Mionice, Uba i Ljiga.

Od početka epidemije korona virusa u Kolubarskom okrugu broj smrtnih slučajeva popeo se na 96, od čega je 60 preminulih iz Valjeva.

Što se tiče novozaraženih, njihov broj u okrugu je 150. Virus je laboratorijski potvrđen kod 102 osobe iz Valjeva, 28 iz Uba, 16 iz Mionice, kod dve iz Ljiga, dok je po jedan novi slučaj zabeležen u Lajkovcu i Osečini.

Na bolničkom lečenju nalazi se 140 osoba. Među njima je 98 pacijenta iz Valjeva, 12 iz Ljiga, 11 iz Mionice, po devet iz Uba i Osečine i jedna osoba iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji se nalazi više od 2.600 osoba iz Kolubarskog okruga, a najviše ih je iz Valjeva.

Prema zvaničnoj statistici od početka epidemije oporavilo se 2.861 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 2.154 iz Valjeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje na korona virus je pozitivno 176 zaposlenih u valjevskoj bolnici i u Domu zdravlja. U valjevskim osnovnim školama obolelo je 48 učenika i 52 zaposlena, a u srednjim školama 83 učenika i 28 zaposlenih.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track