JOŠ 194 BOLESNIKA U RASINSKOM OKRUGU: Katastrofalna situacija, sa nestrpljenjem se očekuje otvaranje nove Kovid bolnice
Foto: Kurir/Ž.M.

užas

JOŠ 194 BOLESNIKA U RASINSKOM OKRUGU: Katastrofalna situacija, sa nestrpljenjem se očekuje otvaranje nove Kovid bolnice

Srbija -

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca u Rasinskom okrugu je od virusa Kovid 19 zaraženo još 194 lica, od kojih je najviše iz Kruševca – 89. Iz Trstenika je obolelo 74, Aleksandrovca 22, a još 5 bolesnika je smešteno na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu i to je ukupno 127. Bolnički kapaciteti su na izdisaju, pa se sa nestrpljenjem očekuje otvaranje Kovid bolnice, koja će imati kapacitet od 500 kreveta. Brojka od 194 novozaraženih nije konačna, jer se uzorci testova sumnjivih lica na virus Kovid 19 od nedelje šalju ponedeljkom u referentne laboratorije, pa se njihov izveštaj očekuje tek sutra.

Epidemija korone virusa ima zabrinjavajuće razmere u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. Do sada su registrovana 92 učenika zaražena ovom svetskom pošasti, pet više nego ranije, a broj obolelih nastavnika povećao se na 23.

U Kovid ambulanti “14. oktobare” dnevno se pregleda između 200 i 250 lica. Otežavajuća okolnost za kruševačko zdravstvo je što je zaraženo četvoro lekara, osam medicinskih sestara, dva laboranta, jedan zubni tehničar i spremačica, ali se preraspoređivanjem kadrova rešava ovaj problem. Nadležne inspekcije službe redovno i u povećanom obimu obavljaju inspekciijski nadzor i kontrolišu rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata kojima je ograničeno radon vreme, gde osim pojedinačnih slučajeva, nema većih kršenja sanitarnih I drugih mera propisanih od Kriznog štaba Srbije i lokaslnih štabova za vanredne situacije.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track