KORONA NE POSUSTAJE U LOZNICI: Još 1 preminuli, Opšta bolnica sve punija
Foto: T. Ilić

epidemija korona virusa

KORONA NE POSUSTAJE U LOZNICI: Još 1 preminuli, Opšta bolnica sve punija

Srbija -

Muškarac iz Loznice, rođen 1955. godine, preminuo je u lozničkoj Opštoj bolnici od posledica zaražavanja korona virusom, potvrđeno je jutros u ovoj ustanovi.

Time je nastavljen crni niz koji traje od prethodnog vikenda, a samo poslednjeg je preminulo petoro kovid pozitivnih pacijenata. Od početka pandemije korona je uzela ukupno 33 života u lozničkoj bolnici.

foto: T. Ilić

Pritisak na Trijažni centar se ne smanjuje i lekari imaju pune ruke posla. U prethodna 24 sata pregledano je 289 pacijenata, a 34 su upućena infektologu dok je u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledanо 70 osoba, a od toga su 32 imale prve preglede. Na 201 rendgenskom snimku pluća otkrivene su 44 pneumonije. Trenutno je 110 hospitalizovanih pacijenata, šest više nego dan ranije, na Infektivnom odeljenju 16, kovidu na Grudnom 28 i 66 u novotvorenom kovidu u zgradi Internog odeljenja.

Dva pacijenta su na respiratoru, kažu u bolnici uz ponovni apel na građane da se strogo pridržavaju mera, izbegavaju okupljanja, poštuju fizičku distancu i obavezno nose maske uz pojačane mere lične higijene. Podsećaju da je pri dolasku u bolnicu obavezno nošenje maski.

U Mačvanskom okrugu virus hara nesmanjenom žestinom pa su tokom jučerašnjeg dana potvrđena još čak 263 pozitivna uzorka na kovid-19. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje najviše je novozaraženih Šapčana (101), zatim Lozničana (55), a slede žitelji Bogatića (37), Ljubovije (35), Vladimiraca (13), Krupnja (10), Malog Zvornika (7) i Koceljeve (5).

foto: T. Ilić

Ukupno je u okrugu 2.429 obolelih, 102 više nego prethodnog dana. Šabac se približava broju od hiljadu obolelih, sada ih je 951, Loznica ima 529 onih koji se bore sa koronom, Bogatić 300, Ljubovija 229, Krupanj 187, Vladimirci 107, a u okrugu su ispod sto ostali samo Mali Zvornik sa 68 i Koceljeva gde ih je 58.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track