KORONA BUKTI U RASINSKOM OKRUGU: 149 novozaraženih, najviše u Kruševcu - 91
Foto: Kurir/Ž. M.

OD POČETKA EPIDEMIJE 4.834 ZARAŽENIH

KORONA BUKTI U RASINSKOM OKRUGU: 149 novozaraženih, najviše u Kruševcu - 91

Srbija -

Korona virus bukti u Rasinskom okrugu i ne planira da stane. U protekla 24 sata registrovano je 149 novih bolesnika, a najviše novozaraženih je iz Kruševca - 91.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u protekla 24 časa u Trsteniku ih je 29 novozaraženih, u Brusu 16, u Aleksandrovcu deset, u Varvarinu jedan. Na Infektivnom odeljenju Gradske bolnice smešteno je 145 lica, koliko je bilo i juče.

Od početka epidemije na teritoriji Rasinskog okruga ukupno je upisano 4.834 obolelih od ove planetarne pošasti.

U Kruševcu je do sada registrovano 2.456 pozitivnih nalaza, u Aleksandrovcu 937, u Trsteniku 878, u Brusu - 250, Varvarinu – 176i u Ćićevcu - 137.

Do sada je izlečena 2.171 osoba, a premiunulo je 67.

Od početka školske godine u Okrugu je obolelo ukupno 116 učenika, pet više nego juče, i 23 prosvetna radnika.

Inače, tokom ovog vikenda u kovid ambulantu javilo se 448 pacijenata, a od ukupno pregledanih, testirana je trećina. Testiraju se samo oni pacijenti koji ispoljavaju kliničku sliku bolesti. Testova ima dovoljno, a rade se i brzi antigenski testovi koji stižu za pola sata, a koji je moguć u toku prvih pet dana od pojave prvih simtoma.

U kovid ambulanti "14. oktobar" vlada velika gužva i dugi red za preglede. Ambulanta radi u dve smene, od 7 do 20 sati, svih sedam dana u nedelji, i za sada nema potrebe za produženjem radnog vremena. Dnevno se za preglede prijavi između 350 i 400 ljudi, a za vikend se ta brojka približava i do 500.

U Kruševcu su, posle osnovnih i srednjih škola, na onlajn nastavu prešle i visokoškolake institucije i to Poljoprivredni fakultet, Akademija strukovnih studija za vaspitače i Odsek Akademije strukovnih studija "Šumadija" iz Kragujevca (bivša Visoka hemijsko tehnološka škola).

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track