OGROMAN PRITISAK NA BOLNICU U ČAČKU: Hospitalizovano 200 pacijenata, kovid bolnica u Atenici od velikog značaja
Foto: RINA

epidemija korona virusa

OGROMAN PRITISAK NA BOLNICU U ČAČKU: Hospitalizovano 200 pacijenata, kovid bolnica u Atenici od velikog značaja

Srbija -

U čačansku Plavu halu, koja je ponovo pretvorena u privremenu kovid bolicu, dopremljeno je još 40 boca sa kiseonikom, tako da je sada kiseonik razveden do 88 od ukupno 168 postelja, koliko se ovde nalazi.

„Očekujemo da stigne još oko 50 boca sa kiseonikom i tada bi svi kreveti bili opremljeni kiseoničkom podrškom. Kovid bolnica u Atenici je od velikog značaja, jer svim silama pokušavamo da Opšta bolnica u Čačku ne pređe potpuno u kovid režim, jer imamo i dosta drugih pacijenata, koji zahtevaju lečenje, pa čak i operativne zahvate“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

foto: RINA

U Plavoj hali smešteni su pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom i trenutno se u njoj nalazi preko 30 pacijenata. Pacijenti su bili skeptični kad je u pitanju prvremena kovid bolnica, ali kad budu tamo primljeni zadovoljni su uslovima.

"Od velikog je značaja jer na taj način uspevamo da u čačanskoj Opštoj bolnici broj hospitalizovanih održimo na broju koji se kreće oko 200. Mi više nemamo mogućnost da pacijente prebacujemo u tercijarne zdravstevene ustanove u Kragujevcu i Beogradu, jer su sve bolnice pune i naši kapaciteti su jedini gde pacijenti sa teškom kliničkom slikom iz Moravičkog okruga mogu biti hospitalizovani“, rekla je za RINU, dr Biljana Kočović, pr Opšte bolnice u Čačku.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track