NIKAD CRNJI VIKEND U LOZNIČKOJ BOLNICI: Preminulo 6 kovid pacijenata
Foto: Kurir/ T.Ilić

pune ruke posla u trijažnom centru

NIKAD CRNJI VIKEND U LOZNIČKOJ BOLNICI: Preminulo 6 kovid pacijenata

Srbija -

Koronavirus i dalje kosi u ložničkoj bolnici, a u prethodna tri dana, od petka do jutros preminulo je još šest osoba, po dve iz Loznice i Krupnja i po jedna iz Malog Zvornika i Ljubovije, potvrđeno je danas iz Opšte bolnice u Loznici.

Bitku sa virusom izgubile su dve žene i četiri muškarca koji su imali 84, 83, 72, 63, 62 i 59 godina. Od početka pandemije ukupno su preminule 43 osobe, a samo u poslednjih mesec dana, od 6. novembra do danas korona je odnela 34 života u lozničkoj bolnici.

Lekari i medicinske sestre u Trijažnom centru imali su pune ruke posla i u prethodna tri dana pregledali su 773 pacijenta, a infektologu je upućeno 109 osoba. Na 405 rendgenskih snimaka pluća otkriveno je 115 pneumonija, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano 205 pacijenata od čega je 112 imalo prvi pregled.

foto: Kurir/ T.Ilić

U odnosu na prethodni vikend poslednjeg su pregledana 74 pacijenta više, otkriveno 35 upala više i urađeno i 47 snimanja pluća više. Trenutno je u lozničkoj bolnici 111 kovid pacijenata, nikad više, a na respiratoru je njih devet.

Iz bolnice apeluju na građane da poštuju preventivne mere zaštite i podsećaju da je prilikom dolaska u ovu zdravstvenu ustanovu obavezno nošenje zaštitnih maski. Inače, primetno je da mnogi Lozničani, pogotovo stariji, maske nose i na otvorenom, a ne samo prilikom ulaska u zatvorene prostore.

Od proleća kada je pitanje bilo da li neko zna nekoga ko ima koronu, situacija se preokrenula u to da retko ko ne poznaje nekoga ko je sada zaražen, ili je preboleo koronavirus, a mnogi poznaju i porodice koje su nekoga izgubile od posledica zaražavanja kovidom-19.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track