NEVIĐENI BEZOBRAZLUK U VRANJU: Na proslavu punoletstva pozvali više od 50 gostiju?! A onda im je banula komunalna policija
Foto: T. S.

neodgovornost za nevericu

NEVIĐENI BEZOBRAZLUK U VRANJU: Na proslavu punoletstva pozvali više od 50 gostiju?! A onda im je banula komunalna policija

Srbija -

Komunalna policija početkom meseca dobila tri prijave da će narednih dana u tri ugostitljska objekta biti održana zakazana veselja

VRANJE - Vranje se i pored složene epidemiološke situacije u kojoj se nalazi zbog korona virusa, suočava sa neodgovornošću pojedinih građana koji i u ovoj situaciji ne odustaju od organizovanja proslava i okupljanja u pojedinim ugostiteljskim objektima. Proslavu punoletstva sa preko 50 gostiju na vreme je sprečila komunalna policija u tom gradu.

Načelnik Komunalne policije u Vranju Ivica Tašković kaže za Kurir da je prethodnih dana bilo par istupanja kada je na osnovu dojava reagovala komunalna policija i po novom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti naložila da se lokali isprazne.

Tašković izdvaja slučaj od 3. decembra kada je u ranim jutarnjim satima Komunalna policija dobila tri prijave da će narednih dana u tri ugostitljska objekta biti održana zakazana veselja.

"Da bi izbegli neželjene situacije delovali smo preventivno uputivši patrole da obiđu ugostiteljske objekte i razgovaraju sa vlasnicima i predoče im da je komunalna policija dobila prijave o održavanju veselja i da ona moraju biti odložena. I pored toga oko 13.30 časova dobili smo prijavu da veselje počinje u jednom od tih objekata. Patrola komunalne policije je sa sanitarnim inspektorom izašla na teren da proveri navode.

foto: T. S.

Na licu mesta ustanovljeno je da je veselje već počelo, proslava 18. rođendana, bili su prisutni gosti. Zatražili smo asistenciju pripadnika MUP. Oni su sa svojim patrolama izašli na lice mesta. Od strane sanitarnog inspektora ispisan je prekršajni nalog vlasniku ugostiteljskog objekta. Sa naše strane ispisani su prekršajni nalozi svim punoletnim licima koja su bila na proslavi zbog nepoštovanja mera lične zaštite odnosno nenošenja zaštitne maske i nepoštovanja distance za stolom"napominje Tašković.

Veselje je prekinuto, nije ni održano. Na naše usmeno naređenje na koje po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti imamo pravo, naložili smo i objekat je uz asistenciju pripadnika MUP ispražnjen. Sve se to završilo oko 16 sati. Dva sata je trajala čitava procedura ispisivanja prekršajnih naloga, legitimisanje prisutnih gostiju od strane policije da bi kasnije mi mogli da ispišemo prekršajne naloge", objašnjava Tašković.

foto: T. S.

Preko 50 gostiju je bilo u objektu na proslavi 18. rođendana, a svi prisutni punoletni građani su kažnjeni, njima su ispisani prekršajni nalozi.

Novčane kazne za pravna lica iznose 300.000, za odgovorno lice u pravnom licu 50.000 dinara. Za preduzetnika je 150.000, a za fizička lica za nepoštovanje mere lične zaštite novčana kazna iznosi 5.000 dinara.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track