POVEĆAN OBIM POSLA

SAHRANE U DOBA KORONE: Novi propisi, dodatni troškovi, a decembar najcrnji po SMRTNOSTI u Subotici (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Pandemija korona virusa, odrazila se i na poslovanja pogrebnika. Novi propisi, dodatni troškovi i strah od zaraze svakodnevica su za zaposlene u ovim preduzećima.

Period od pojave prvog smrtnog slučaja izazvanog korona virusom u našoj zemlji do danas, za pogrebnike je doneo mnoge izmene u poslovanju, naročito one koji se tiču lične zaštite.

Strah od prenosa kovid infekcije u JKP "Pogrebno" kažu uvek postoji, stoga su svi zaposleni prošli internu obuku o načinima postupanja prilikom pripreme i sahranjivanja umrlog od korona virusa.

Novi propisi i mere predostrožnosti, doprinele su i povećanju troškova preduzeća.

Do pre mesec dana u Subotici su se beležili sporadični slučajevi umrlih od kovida-19, dok u poslednje dve nedelje svakodnevno bar jedna osoba izgubi bitku sa ovom bolešću.

Pritisak na poslovanje pogrebnog preduzeća osetiće se i u narednom periodu, jer nastupa mesec poznat kao najbrojniji po stopi smrtnosti u ovom gradu.

Izvesno je da će se još neko vreme, organizacija i čin ispraćaja na večni počinak odvijati na neuobičajen način, te pogrebnici apeluju na strpljenje građana, jer su na snazi mere prevencije i ograničenja broja prisutnih osoba kako u poslovnicama tako i na grobljima.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track