KAMIONDŽIJA ISKRENO O ŽIVOTU NA TOČKOVIMA: Mnogi mu zavide, a i ne sanjaju koliko je teško (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Čačanin Vladan Domanović jedan je od 90.000 profesionalnih vozača teretnih vozila u Srbiji.

Za vožnju širom Evrope i sveta pre 19 godina odlučio se samo iz jednog razloga - egzistencijalnog. "Jeste da je težak posao, da ima dosta odsustvovanja od kuće, ali finansijski dobro zarađujem za naše prilike", iskreno će Domanović.

Da nije lako dane provoditi na putu, jasno nam je samo na osnovu podataka da nedeljno pređe oko 5.000 kilometara. "Nije nimalo lagan posao iako svi misle da je samo vožnja i da putujemo po svetu.

Ali velike probleme doživljavamo, što se tiče vremenskih uslova sad zimi ili dugog čekanja na utovar i istovar na graničnim prelazima", navodi on. Ljubav prema poslu, kaže da je nasledio od oca, takođe vozača. Ima i manje lepih stvari, dodaje, kao što su predrasude prema zanimanju, pa i neizvesnosti sa putovanja itd. "Evo sad krećemo za Rusiju.

Prva prepreka je što ne znamo koliko ćemo ostati na granici, nijedna tura nije ista, svaka je posebna na svoj način", objašnjava Vladan i naglašava da ne voli da prejudicira kada će se vratiti, jer se nikad ne zna, a i maler je pitati.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track