U DRAŽEVCU KOD OBRENOVCA

STIGLA IZ DALEKE AUSTRALIJE DA BI OTVORILA AZIL ZA PSE: Ima 120 kuca, svakoj zna ime i mesečno im da 2 tone hrane KURIR TELEVIZIJA

Srbija -

Gorica Angelovska (70) nakon više od četiri decenije došla je iz Australije u rodnu Srbiju sa jednim krajnje nesebičnim i neobičnim ciljem - da pomogne napuštenim psima.

Kada je dobila penziju javila je deci da se definitivno vraća u domovinu, što je uglavnom izazvalo nerazumevanje i negodovanje okoline. Ipak, Gorica nije odustajala.

U selu Draževac kod Obrenovca otvorila je azil centar za oko 120 pasa, koje je rasporedila po veličini kako se ne bi međusobno povredili i čija imena zna napamet.

"Trebalo je devet meseci da nađem ovo mesto. Nisam htela tako veliko kao što je ovo, ali blizina centra, Dom zdravlja, nisam daleko od Obrenovca, imam prilaz kolima, a komšija nemam", zadovoljno će ona.

A zašto je važno da ljudska noga ne bude previše blizu njenom imanju?

Prosto, kaže, videla je kako se ljudi ovde ponašaju prema životinjama, kao i kako se doživljavaju oni koji pomažu nezaštićenim psima.

"Narod je sebičan i zavidan. Ne može čovek da podnese da vidi da je kuče srećno i zadovoljno jednim obrokom", objašnjava ona i dodaje da je svaki odrasli pas o kome ona brine vakcinisan, sterilisan, sit i voljen.

Koliko je Goricina ljubav prema ljubimcima velika, najbolje pokazuje sledeća računica: za 120 pasa na mesečnom nivou potrebno je izdvojiti tonu i 200 kilograma unutrašnjica, 600 kilograma piletine i 35 džaka granula, a to je dosta novca, složićete se?

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track