ELEKTRIČNI BICIKLI ZA NEGOVATELJICE: Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pomaže zaposlenima
Foto: Kurir/T.Ilić

donacija

ELEKTRIČNI BICIKLI ZA NEGOVATELJICE: Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pomaže zaposlenima

Srbija -

LOZNICA – Žene, negovateljice koje pružaju pomoć u kući starijim osobama, decu i licima sa smetnjama u razvoju, čija podrška je zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su oni sada izloženi posebno važan, ubuduće će do njih stizati na električnim biciklima. Kako je danas (17.12) saopšteno iz lokalne samouprave, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) obezbedila je u sklopu projekta nemačko-srpske razvojne saradnje ’’Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe’’, dva električna bicikla, uz prateću opremu, kacige i sigurnosne lance. Stigli su kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od koronavirusa. Bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a dva koja je dobila Loznicu prilagođeni su vožnji po brdovitim i ravničarskim predelima. U saopštenju je preneta izjava Markusa Majera, vođe projekta, koji je kazao da je ’’pomoć u kući za starija lica jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite''.

bicikl
foto: Kurir/T.Ilić

- Drago nam je da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a upotreba ovih bicikala imaće i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji dodatni je bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije - rekao je on.

Podrška GIZ-a obuhvata 16 gradova i opština, a do kraja godine biće uručeno ukupno 58 električnih bicikala - 26 prilagođenih brdskim i 32 namenjena ravničarskim terenima.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track