IMA BOGA

NAJDIVNIJE VESTI DOBIO ZA ROĐENDAN! Stiže pomoć za osmočlanu porodicu koja je u požaru izgubila kuću na KiM (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Osmočlana porodica Mihajlović u selu Grace u opštini Vučitrn ostala je bez doma koji je pre tri dana izgoreo do temelja. Kancelarija za KiM je odmah preduzela mere kako bi se porodici Mihajlović pomoglo.

U kući Mihajlovića pukla je sijalica, zatim se čulo pucketanje iz štekera, odakle je krenula da tinja vatra, koja je ubrzo zahvatila celu kuću. Još uvek vidno potresen Milan ispričao je da ga je vest o požaru zatekla na radnom mestu.

- Kada sam stigao zatekao sam kuću u plamenu i ženu sa malim detetom koje je imalo opekotine po licu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov posetila je porodicu Mihajlović i istakla da će kancelarija učiniti sve da im u što kraćem vremenskom periodu olakša život, izgradi i opremi novi dom.

- Izdvojili smo određena finansijska sredstva, koja su već prebačena na račun opštine, za kupovinu neophodnih namirnica, opreme i odeće. Takođe, izdvojili smo sredstva i za kupovinu knjiga i školskog pribora za petoro od šestoro dece koja su školskog uzrasta.

Svetlana je dodala i da su danas posetili Nikolu, sina bračnog para Mihajlović, koji je usled zadobijenih povreda hospitalizovan.

- Nikola se oseća dobro i sutra će svoj rođendan proslaviti sa porodicom. Kao što se kaže, ne greje kuću ogrev, odnosno, ognjište, nego ljubav i veselje u porodici, a kao što je njihova kuća, tako je i Kosovo jedna velika srpska kuća - kaže Svetlana, a sigurni smo da će vest o pomoći Nikolu posebno obradovati na dan rođenja.

Svetlana Miladinov naglasila je da je najbitnije da su ljudski životi sačuvani, a nova kuća će biti izgrađena na zemlji porodice Mihajlović.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track