DR JANKOVIĆ IZ NIŠA: Intenzivna nega na ivici maksimalnih kapaciteta
Foto: Ana Paunković

Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš

DR JANKOVIĆ IZ NIŠA: Intenzivna nega na ivici maksimalnih kapaciteta

Srbija -

BEOGRAD - Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš je pod konstantnim pritiskom već devet meseci, a posebno u ovom trećem piku epidemije korona virusa kada je gotovo svakog dana na ivici maksimalnih kapaciteta, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

"To je trenutno jedna od najkompleksnijih i najvećih jednica intenzivne nege u kovid sistemu, čiji je maksimalni kapacitet oko 70 kreveta za lečenje najtežih pacijenata", rekao je Janković za Pink.

Naveo je da je intenzvina nega, naročito u ovom trećem piku epidemije korona virusa, gotovo svakog dana na "ivici maksimalnih kapaciteta" i da trenutno ima više od 60 pacijenata, od kojih je 11 iz Niša, dok su ostali iz Jagodine, Preševa, Gnjilana, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Kladova...

"I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati", rekao je Janković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track