KRALJEVČANKA TALENTOVANA NA TATU: Dragana je mašinski inženjer, ali pogledajte šta još ume da napravi (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

razvijena mašta

KRALJEVČANKA TALENTOVANA NA TATU: Dragana je mašinski inženjer, ali pogledajte šta još ume da napravi (FOTO)

Srbija -

Dragana Ćosić iz Kraljeva, po zanimanju diplomirani mašinski inženjer, koja je zaposlena u jednoj privatnoj firmi koja se bavi klimatizacijom i grejanjem, već osam godina iz hobija izrađuje zanimljive rukotvorine, a posebno su atraktivni njeni novogodišnji aranžmani.

- Sa izradom rukotvorina počela sam prvenstveno iz hobija, a kasnije se hobi pretvorio u dodatni posao sa kojim dopunjujem kućni budžet, pa tako namenski pravim aranžmane za Novu godinu, Božić, 8. mart i Vaskrs, kaže za Kurir Dragana Ćosić.

Prema njenim rečima, za izradu više nego zanimljivih aranžmana najčešće koristi drvo i kamen, kao i foreks od 5 milimetara.

Dragana Ćosić, novogodišnji aranžmani, rukotvorine
foto: Privatna Arhiva

Nešto od materijala reže sama, ručno, a nešto uslužno, kao što su najsitniji delovi koji se režu laserski. Takođe za izradu ukrasa koristi i drugi repromaterijal, lakove, raznorazne sprejeve i štras, a njihovom bajkovitom izgledu doprinose i šišarke, žir, orah, kukuruz, kao i grančice raznoraznog drveća.

- Za izradu jednog aranžmana, recimo, srednje veličine od 35 santimetara, potrebno je nekih 2,5 do 3 časa. Sve se prska, lakira, a vreme sušenja je veliki faktor. Razvijenu maštu i ideju nekako imam urođenu, i kada počnem da radim, ideje same naviru. Samim tim je svaki aranžman svoj i za mene poseban, dodaje naša sagovornica.

Dragana Ćosić, novogodišnji aranžmani, rukotvorine
foto: Privatna Arhiva

Ona ističe da kompletan životni talenat nosi od svoga oca i da je vrlo ponosna na tu činjenicu, a svoje radove najčešće prodaje uz pomoć društvenih mreža, ali i po preporuci ljudi kojima se oni dopadaju.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track