SJAJNO

PUTOVALI PET MESECI DO ĐAVOLJE VAROŠI: Novozelanđani ODUŠEVLJENI! Evo šta su rekli za Srbe i Srbiju (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Najkraći put od Caričinog grada do Đavolje varoši vodi preko Radan planine, te se mnogi turisti, u potrazi za ovom atraktivnom destinacijom, često odlučuju baš za njega. Međutim, tu upravo i nastaje glavni problem.

Dva kilometara puta koja vode kroz sam vrh planine toliko su loši da se neretko događa da se mnogi koji prolaze tuda i zaglave.

Tada u pomoć pristiže gorštak, domaćin i najmlađi meštanin sela Đake, Radivoje Maksimović (77) koji svojom ladom ili traktorom izvlači nesrećne turiste. Neretko se dešava da kod njega i zanoće.

Put preko Radana doveo je do Đavolje varoši i par Novozelanđana i to na jedan vrlo neobičan način.

Mladi par odlučio se da do svoje destinacije stigne na bicikli. Bilo je potrebno čitavih pet meseci putovanja i spavanja pod šatorom da bi stigli na najneobičniju destinaciju u Srbiji.

Đavolju varoš ovaj mladi par izguglao je na internetu.

- Počeli smo biciklama iz Holandije, iz Amsterdama kroz Evropu da bismo kroz pet meseci konačno došli u Srbiju. Za Đavalju varoš saznali sa Interneta, ukucali na googlu, čitali smo o ovom mestu i Nišu. Bili smo u Novom Pazaru i na Uvcu, jako nam se dopalo.

O Srbima su rekli da su vrlo projateljski nastrojeni. Spavaju kako gde, obično nađu neki motel ili hotel, pošto je jako hladno. Atea i Tom iskreno kažu da ništa nisu znali o Đavoljoj varoši, a fotografije su ih jako privukle. Planiraju u Srbiji da ostanu nekoliko nedelja i obiđu sve što može.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track