VRANJE U PRAZNIČNOM DUHU: Centar grada okićen pred Novu godinu (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

RASVETA NABAVLJENA PROŠLE GODINE

VRANJE U PRAZNIČNOM DUHU: Centar grada okićen pred Novu godinu (FOTO)

Srbija -

Novogodišnja rasveta postavljena je u Vranju glavnom Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog, od autobuske stanice do centra grada. Posebno je ukrašeno šetalište, od centra do zgrade Gradske uprave.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Prema rečima direktora JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Branimira Stojančića ove godine nije bilo nabavke novih ukrasa i rasvete, iskorišćeno je sve što je nabavljeno prošle godine.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Ove godine akcenat je stavljen na ukrašavanje centralnih gradskih ulica, pošto u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Vranja prošle godine ukrašavanjem pratili smo njihove aktivnosti i programe, ove godine su zbog epidemiološke situacije izostale, pa nije imalo potrebe da ukrašavamo i druge delove grada", kaže Stojančić.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

On dodaje da je sve što je nabavljeno prošle godine od ukrasa i novogodišnja rasveta popisano, uskladišteno preko godine kada se ne koristi i sve je u ispravnom stanju. Jedini troškovi vezani su za montiranje novogodišnje rasvete i ukrasa.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Ove godine imamo samo troškove angažovanja korpe i radnika na montiranju novogodišnje rasvete i oni su isti kao i prošle godine i iznose oko 300.000 dinara, cena se dobija obračunavanjem, broja radnika, radnih sati i troškova rada korpe, objašnjava Stojančić i dodaje:

"Ono što možemo da se pohvalimo da sve što je nabavljeno je popisano, uskladišteno preko godine kada se ne koristi i sve je u ispravnom stanju, tako da će za sledeće godine samo da se dopunjuje".

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Novogodišnja rasveta je prošle godine nabavljena u iznosu oko 800.000 dinara", kaže Stojančić.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja ističe da je novogodišnja rasveta prošle godine nabavljena od subotičke firme Elektro dekor i uvezena iz Austrije, sertifikovana i u skladu sa svim sertifikatima o bezbednosti koji važe ne samo u našoj zemlji već i u zemljama EU.

Ukrašenom gradu najviše se raduju najmlađi Vranjanci.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track