VODIČ KROZ KUPOVINU KVALITETNOG KULENA: Na šta posebno treba da obratite pažnju (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Pored šunke, kobasica i drugih delikatesa, kulen je neizostavna namirnica na vojvođanskim trpezama. Domaćin Dragan Vukotić iz Bačkog Jarka nadomak Novog Sada, već je završio sa pripremom ovog specijaliteta, a nama je omogućio da probamo i uverimo se u kvalitet.

"Kulenu treba blaga promaja, inače tradicionalno sušimo meso na starom čardaku. Biramo zrele svinje, krmače, ali da se nisu prasile više od dva, tri puta, to je idealno", objasnio je ovaj Vojvođanin. Potrebno je i ravno crevo, svinjsko prirodno, kao i dobra domaća, sveža paprika. A kako izgleda dobar kulen i koja pravila treba da se ispoštuju prilikom njegove pripreme, pogledajte u nastavku videa.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kuirir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track