INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU URUČENA DONACIJA: Medicinska oprema potrebna za svakodnevni rad
Foto: Grupa 484

INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU URUČENA DONACIJA: Medicinska oprema potrebna za svakodnevni rad

Srbija -

Predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške i Grupe 484 uručili su medicinsku opremu Institutu za onkologiju i radiologiju

Institutu za onkologiju i radiologiju uručena je medicinska oprema u vrednosti od 12,4 miliona dinara koja uključuje procesor za obradu tkiva, aparat za automatsko kalupljenje tkiva, kao i aparat za pranje i dezinfekciju endoskopa.

Značaj donacije Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Grupe 484, u cilju podizanja kapaciteta zdravstvenih institucija tokom COVID 19 epidemije, oslikavaju reči prof. dr Danice Grujičić koja ističe sledeće: "Donacija tri aparata nam je potrebna za svakodnevni rad jer bi bez njih naša pato-histološka laboratorija prestala da radi. Veliko hvala donatorima na brzoj reakciji i prepoznavanju hitnosti potrebe za ovim aparatima."

medicinska oprema, donacija
foto: Grupa 484

Uručenju donacije su prisustvovali predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu Geir Johansen i Ivan Kuzminović koji su naglasili svoje zadovoljstvo jer su imali priliku da pomognu Institutu i jer vide da se aparati koriste u praksi.

medicinska oprema, donacija
foto: Grupa 484

Grupa 484, od marta 2020. godine implementira projekat u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške, doprinoseći jačanju zdravstvenih institucija, omogućavajući efikasniji pristup pravima i pružanju podrške najugroženijima u društvu.

Direktor Grupe 484 je dodao: "Srećni smo i zadovoljni što možemo da omogućimo donacije koje jačaju naš zdravstveni sistem, pogotovo u vreme krize, i koje omogućavaju nesmetani rad našim zdravstvenim radnicima".

(Kurir.rs/ T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track