ČEKAJU BOLJA VREMENA

PRODAVCI SA BUVLJAKA OČAJNI? Robe sve više, a kupaca sve manje - Subotičani ne pamte GORU godinu (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Kao i mnoge druge privredne delatnosti, i trgovina na subotičkom Buvljaku je u ozbiljnom problemu zbog aktuelne epidemije virusa kovid 19. Iako je manje prodavaca za tezgama, robe ima dovoljno, ali je kupaca znatno manje nego lani.

Tokom tri decenije rada na subotičkom buvljaku, prodavac Boro Brešćanski doživeo je i pregrmeo svakakva vremena. Ipak, ovako lošu godinu ne pamti.

- Na gubitku smo, kao da tri puta slabije radimo. Sad trenutno zbog praznika radimo za nijansu bolje, ali se svi nadamo oporavku i kraju ove muke.

Na pad prometa u najvećoj meri uticala je zatvorena granica sa najbližim susedima, pa tako ni onih najbrojnijih kupaca iz Mađarske nema, ali i manja zainteresovanost lokalnih mušterija koji dolaze samo u krajnjoj nuždi.

Kupcima je ove godine na raspolaganju manje raznovrsna ponuda, budući da je dosta trgovaca bolesno ili je u izolaciji, ali po svemu sudeći ovde se i dalje može naći "od igle do lokomotive".

Kako građani kažu, pandemija nije ni malo uticala na izbor, ali osetno je manje kupaca.

Da je na subotičkom buvljaku bezbedno pazariti i tokom pandemije korona virusa, potvrđuju iz AD "Tržnice" u čijoj je nadležnosti ova robna pijaca.

- Na našoj pijaci je obavezno nošenje maske, takođe, posle čišćenja svake večeri vršimo i dezinfekciju pijačnikh prosrtora kojima upravljamo - kaže Marina Čović, saradnik za odnose sa javnošću AD "Tržnica".

Iz preduzeća dodaju i da su se u prethodnom periodu preduzimale i mere u cilju smanjenja negativnih posledica na poslovanje, u vidu povlastica za zakupninu, kako bi se održala rentabilnost svih pijačnih prodavaca.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track