LOZNICA BRINE O PEŠACIMA: Ležeći policajci lek za bahate vozače (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

RADOVI UPRKOS ZIMI

LOZNICA BRINE O PEŠACIMA: Ležeći policajci lek za bahate vozače (FOTO)

Srbija -

Mada je kalendarski stigla zima, u Loznici se ovih dana izvode radovi na putnoj infrastrukturi, a prioritet je zaštita pešaka. Na prošle godine rekonstruisanom Bulevaru Dositeja Obradovića kod novog kružnog toka, u stambenom bloku "Lamele", danas su završeni radovi na denivelisanim pešačkim prelazima koji treba da umire bahate vozače što jurcaju najdužom lozničkom gradskom saobraćajnicom.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Žitelji ovog dela grada od oktobra prošle godine, kada je pušten saobraćaj novi kružni tok na bulevaru, traže postavljanje "umirivača saobraćaja". Vozači kada iz pravca Banje Koviljače idu ka gradu, ali i u suprotnom smeru, bukvalno proleću kroz kružni tok ne mareći za pešake i postojanje pešačkih prelaza, a škripa kočnica bila je redovna muzika u večernjim satima. Sada su na tri strane kružnog toka urađeni denivelisani, odnosno uzdignuti pešački prelazi, što bi trebalo da primora vozače na sporiju vožnju.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Osim toga danas su urađeni i klasični "ležeći policajci" na šabačkom putu kod OŠ "Vuk Karadžić" gde je saobraćaj veoma frekventan. Kod škole se već nalaze dva elektronska portala koja upozoravaju vozače da smanje brzinu jer su u zoni škole, kao i sva neophodna saobraćajna signalizacija, ali ima bahatih koji se na to ne obaziru. Zbog toga je škola tražila "ležeće policajce" i gradska vlast im je izašla u susret.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Pored toga narednih dana u Loznici će biti postvaljeno oko 170 metara zaštitne ograde koja će pešačke staze fizički odvojiti od kolovoza. Sto metara kod OŠ "Vuk Karadžić", a ostalo pored srednje Tehničke škole i SŠ "Sveti Sava" u gradu čime će učenici biti dodatno zaštićeni. Prema rečima Ljubinka Đokića, pomoćnika gradonačelnika, Loznica je do sada finansirala postavljanje video-nadzora u svim školama, nastoji da sva školska dvorišta budu osvetljena i ograđena, neprekidno radi i na povećanju bezbednosti učenika u saobraćaju postavljanjem, gde god je moguće, i "ležećih policajaca" jer je za lokalnu samoupravu ‘’bezbednost učenika apsolutni prioritet’’.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track