POJAČANA DEZINFEKCIJA STUDENTSKIH DOMOVA U NOVOM SADU: Svih 10 tretira se ovim rastvorom
Foto: Zorana Jevtić

Radi suzbijanja pandemije Kovid 19

POJAČANA DEZINFEKCIJA STUDENTSKIH DOMOVA U NOVOM SADU: Svih 10 tretira se ovim rastvorom

Srbija -

BEOGRAD - Radi suzbijanja pandemije Kovid 19 u studentskim domovima u Novom Sadu, pored svakodnevnih mera čišćenja i održavanja higijene, jednom sedmično se sprovodi dezinfekcija objekata.

Svih 10 domova po nalogu Studentskog centra Novi Sad dezinfikuje novosadska firma Ciklonizacija, rastvorom vodonik peroksida, navodi se u saopštenju Studentskog centra Novi Sad.

Dezinfekciju domova Živojin Ćulum, (popularni dom A) i Car Lazar, (poznatiji kao dom B), sa po 186 soba u kojima je smešteno po 372 studenta, obišao je direktor Studenstkog centra Zoran Martinović.

On je rekao da su pandemiju shvatili ozbiljno i da rade sve da je drže pod kontrolom, da insistiraju na detaljnom sprovođenju svih propisanih preventivnih mera.

"U domovima A i B, koji su temeljno dodatno dezinfikovani trenutno nema nijednog samoizolovanog stanara, iako u njima boravi i uči blizu 750 studenata", rekao Martinović.

On je pohvalio i studente, stanare domova, da su veoma disciplinovani i da bez izuzetka poštuju preporučene mere.

U svih deset studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom. Od svih 3.034 studenata smeštenih u 10 domova SCNS, trenutno je u samoizolaciji jedan student sa lakšim simptomima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track