MILIVOJE JE PRAVI ŠUMSKI ČOVEK: Za 15 dana zaradi 80.000 dinara, a nema ni dana staža, radno mesto, a ni šefa (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

U Trešnjici, njenim šumama, dolinama i proplancima u blizini Lukovske banje svakodnevno korača Milivoje Tomić koji može da se pohvali nesvakidašnjim životom.

On nikada nije bio u radnom odnosu, na žiro račun mu nikada nije legla plata, a skoro da nikad nije ni napuštao rodno mesto. Najdalje što je otišao je Kuršumlija, dok za većim gradom, društvom i modernim tehnologijama nije imao potrebe.

Tvrdi da mu civilizacija nije potrebna kako bi zaradio, nekada i više od dve prosečne plate i to za samo 15 dana.

Ekipa emisije "300 čuda" imala prilike da se uveri da Milivoje živi od šume i njenih plodova koje kao od šale pretvara u novac!

"U ovom džaku ima 20 kilograma kleke, po 300 dinara, to je 6.000 dinara. Ja sam ovo nabrao za dan. Teška je za branje, ali je korisna, lekovita. Kuva se čaj od nje", ispričao je on uz objašnjenje da za 15 dana može da nabere oko 300 kilograma, što je skoro pa 80.000 dinara zarade.

Milivoje ne živi samo od kleke, već od mnogih drugih darova prirode, jagorčevine, zove, šipurka, kantariona, gljiva... a sezona berbe je tokom cele godine.

"Nema šta nema, ovde možeš da zaradiš pare na sve! Niko neće da bere, da se muči. Svi gledaju da im daš samo", iskren je "šumski čovek" koji samo od vrganja, lisičarki i drugih pečurki dnevno zaradi 3.000 dinara i to šetajući kroz šumu, bez radnog vremena i šefa nad glavom.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track