DEO SELA NA PEŠTERSKOJ VISORAVNI DOBIO STRUJU: Sneg stao, puteve čisti 20 teških mašina FOTO
Foto: Z. Š.

očekuje se da putevi budu čisti do večeras

DEO SELA NA PEŠTERSKOJ VISORAVNI DOBIO STRUJU: Sneg stao, puteve čisti 20 teških mašina FOTO

Srbija -

Od jutros su na Pešterskoj visoravni stale snežne padavine, a uveliko se radi na čišćenju puteva ka selima koja su zbog snežnog pokrivača debljine od 20 do 40 centimetara od sinoć u blokadi.

- Puteve ka selima od jutros čisti 20 mašina, napadamo sve pravce i nadamo se, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, da će putevi ka svim selima u opštini biti čisti do večeras. To je ogroman posao jer je u našoj nadležnosti čišćenje više od 700 kilometara puteva na teritoriji opštine - kaže za Kurir Munib Mujagić, predsednik opštine Sjenica.

sneg, Pešterska visoravan
foto: Z. Š.

Jutros su bez struje osvanula sela na području Bara, Gonja, Šara, ali su napornim radom ekipa električara sela na području Gonja pre par sati dobila struju, a na području Šara kvarovi su locirani i radi se na njihovom otklanjanju. Na području Bara bez struje je i dalje desetak sela, ali su i ovde ekipe električara.

sneg, Pešterska visoravan
foto: Z. Š.

Put od Sjenice prema Barama i Kumanici koji je u nadležnosti države za sada je prohodan samo za terenska vozila.

- I u našem selu putevi su za sada prohodni samo za terenska vozila, očekujemo dolazak mašina koje će očistiti puteve. Juče i tokom noći napadalo je 40-tak centimetara teškog i mokrog snega koji nam pravi velike probleme - kaže Radoje Kuč iz sela Doliće kod Karajukića Bunara na Pešterskoj visoravni.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track